Новини

Семінар «Передовий досвід і перспективи розвитку козівництва в Україні»

02.11.2018

30 жовтня 2018 року в с. Підгороднє Дніпропетровської обл. відбувся семінар «Передовий досвід і перспективи розвитку козівництва в Україні».

На заході були присутні: представники французької компанії EVOLUTION International, ПП «Генетика і селекція», компанії «Перша селекційна ферма»,  господарств різних форм власності та фермери  з різних регіонів України. У роботі семінару взяв участь  завідувач лабораторії селекції овець та кіз ІТСР «Асканія-Нова» - ННСГЦВ, кандидат сільськогосподарських наук Маслюк А.М.

З доповідями виступили: представники французької компанії EVOLUTION International, яка є провідним французьким експортером генетичних ресурсів ВРХ і кіз, а саме - менеджер з розвитку бізнесу Сіріл Жоз «Перспективи розвитку французької генетики в Україні»та технік з молочного козівництва Лінда Журден «Особливості розведення, утримання та годівлі кіз»; директор компанії «Генетика і селекція»; Володимир Фичак «Адаптація світових досягнень в молочному козівництві для українських ферм»; представник ТОВ «Сматрбіолаб» Вікторія Кучерявенко «Актуальні питання здоров’я кіз в Україні».

Жваву дискусію викликали питання стосовно рівня продуктивності кіз у Франції, особливостей їх годівлі та відтворення, технологій утримання та вирощування молодняку, а також цін на генетичні ресурси та продукцію козівництва.

Також було проведено дегустацію восьми видів козиних сирів від компанії "Перша селекційна ферма",  які отримали схвальні відгуки присутніх, експертів та французьких колег щодо їх високих смакових якостей.

 45093878 184839862420448 5168850762570137600 n123