Новини

Виставка Агро 2018

18.06.2018

   З 6 по 9 червня у місті Київ на території Національного комплексу «Експоцентр України» відбулася ХХХ Міжнародна агропромислова виставка «Агро-2018». Експозиція Інституту демонструвала основні напрями діяльності установи, інноваційні наукові розробки та експонати продукції вівчарства. На виставці, під час дегустації усім смакувала бринза, виготовлена за технологією науковців ІТСР «Асканія-Нова» - ННСГЦВ з молока овець асканійської селекції.

     У вказаному заході взяли участь директор Інституту Вдовиченко Ю.В., заступник директора з наукової та інноваційної діяльності Кононенко В.Г., завідувач відділу вівчарства Жарук П.Г., завідувач лабораторії селекції овець та кіз Маслюк А.М. та завідувач лабораторії генетики Скрепець К.В.

8 червня, у межах виставки, відбувся семінар «М’ясне вівчарство», де були обговорені питання сучасного стану та перспектив розвитку м’ясного вівчарства в Україні та Світі; створення нових генотипів перспективних напрямів продуктивності; розробки та впровадження сучасних технологійвиробництва високоякісної ягнятини та молодої баранини; генетичного удосконалення вітчизняних порід і типів овець; створення інфраструктури ринку вівчарської продукції тощо.

     При проведені аукціону сільськогосподарських тварин науковцями Інституту надано консультації щодо придбання кращих генотипів овець та кіз.

     Керівництво НААН та організаційний комітет виставки «Агро-2018» високо оцінили вклад колективу ІТСР «Асканія-Нова» - ННСГЦВ у вирішенні питань і проблем галузі вівчарства та відзначили Інститут почесними грамотами і золотою медаллю в номінації «За розроблення та впровадження інноваційних технологій виробництва та переробки продуктів вівчарства». Вручив високі нагороди Президент НААН Гадзало Я.М.. Вітаємо усіх співробітників Інституту з заслуженою відзнако

 

 

 6